Acta ABPS | 28 setembre 2013

ASSEMBLEA DE BARRI DEL POBLE SEC >> 28 SETEMBRE 2013

Intro


Primera assemblea després de l’estiu per a valorar la Festa Major i parlar de Trocasec, Procés Constituent, Fira d’Economia Solidària, Cinefòrum 4F i Propera Assemblea.

La comissió de Festes de l’assemblea valora molt positivament la feina feta i els resultats de la Festa Major que any rere any anem millorant. Aquest any, per primera vegada, fèiem una setmana sencera i a més a més vam coordinar-nos amb un munt de col·lectius: La Base, Babalia, La Seca, Comissió Convivència Pla Comunitari, Taller Ficció, Arran… i pensem que va ser molt ric i gustós.

La comissió de festes de l’assemblea de barri és oberta però s’ha de venir a les reunions, implicar-se i treballar col·laborativament. Pel 2014 la comissió vol fer més activitats durant l’any per a gaudir però també per recollir diners i no haver d’avançar-los de les nostres butxaques. Es proposa per aquest any celebrar també Carnestoltes.

Multes


Els Fets
La primera nit de Festa Major, uns guàrdies urbans van aixecar un acta en la que ens acusen de tres infraccions: incompliment d’horari, manca de col·laboració i publicitat a les barres.

Va ser un actuació totalment desproporcionada de la que no entenem el motiu si no és com un marcatge a l’assemblea el primer dia de festa a un lloc molt visible com és la plaça del Sortidor

La Guardia Urbana diu a l’acta que vam vendre alcohol fins les 2,34h cosa totalment impossible ja que ells mateixos es van apropar a parlar amb nosaltres a les 2,10h; també diu que no vam col·laborar perquè ens vam negar a identificar-nos, tot i que nosaltres ja estàvem identificats amb el permís, amb nom i cognom, i els vam mostrar el paperet des del primer moment. El tema de la publicitat a la barra ni hi volem entrar perquè això acaba d’evidenciar la «mala llet» amb la que van actuar, quan nosaltres havíem tancat la música a les 2h puntual i estàvem de fet recollint ràpidament perquè guardàvem coses al Centre Cívic i ens tancaven de seguida.

Després de Festa Major
Després de Festa Major vam demanar una reunió a districte per a assabentar-nos de la situació, i demanar/exigir que s’arxivi aquest acta i no es tradueixi en multes. Després de parlar amb la directora de serveis a les persones (cap del tècnic de barri), vam quedar d’entrar per registre al districte un escrit amb la nostra valoració i exigència perquè quan entrin a districte a valorar què fer amb això ho tinguin en compte.

A més ens vam reunir amb el president de la Coordinadora d’Entitats que va fer arribar al districte i personalment al regidor el recolzament de la coordinadora a l’assemblea davant aquesta situació. Com que aquestes interlocucions es fan mitjançant trucades telefòniques no sabem ben bé el contingut de la conversa.

Haurem d’esperar que ens contestin,

Valoració


– Es va comentar que durant les activitats infantils  es trobava a faltar que no estigués funcionant la barra, cosa que feia que la gent anés a consumir als bars.
– Els bars es van beneficiar de la nostra programació però no van col·laborar: pel proper any els demanarem col·laboració econòmica/material amb més temps.
– Babalia valora positivament, continuaran, però sense haver de muntar i desmuntar cada dia, que va ser una bogeria.
– El programa oficial va sortir tot malament i va generar molta confusió, pensem que va ser conseqüència de l’estructura de la comissió de festes de la coordinadora, poc distribuïda i que depèn tot massa d’una sola persona.
– Sobre la comissió de convivència i els premis de «Guarneix el teu balcó» que normalment dóna el regidor o algun polític, es va comentar que des de la comissió no ens semblava bona idea que vingués un polític a fer-se la foto: al final es va parlar i va acabar donant el premi el president de la Coordinadora.

Seguretat
Després de l’incident que vam tenir amb una baralla que quasi ens van pegar ens vam adonar que no teníem clar com actuar davant d’aquestes situacions: considerem que és un tema important que hem de tractar de cara a les properes festes. Per exemple: Que no ens quedem soles recollint, que no continuem atenent a la gent que ens ha pegat ; ) etc…

Activitats
Buscar un equilibri entre fer barri i fer diners, que a vegades no és molt compatible, diferenciar bé la finalitat de les activitats.

És molt important que es sàpiga qui està organitzant això i com ho fem.

Dilluns flamenc per exemple ens va agradar moltíssim, gent de totes les edats, diferent, però també ens vam adonar que la gent no sabia on era, qui i com estava organitzat això i qui era l’assemblea de barri.

El diumenge van venir a queixar-se molts veïns als tècnics d’Arran del volum de la nit anterior al concert d’Orxata.

Els concerts forts van ser molt per nosaltres i està bé, però també ens agradarien altres tipus de concerts de música que no fos només electrònica.

Decoració
Es valora com a molt positiu pel fet de fer caliu, fer barri, però es vol fer amb temps i implicar a més gent ja que també és una de les eines que tenim per omplir dels nostres continguts la plaça, com vam fer aquest any amb el Voltor del Pla Paral·lel i els ocells.

Logística
Es van fer els gots reutilitzables.
Volem comprar una paella gran i plats grans.
Calen moltes més persones per al muntatge/desmuntatge.
Una furgo nostra, de lloguer o que sigui per això.

PROPOSTES:


– Fer una caseta que es pugui tancar durant la nit i encara que algú es quedi a dormir no s’hauria de desmuntar durant la nit o fer un camió/barra.
– Pel proper any entre setmana es podrien fer activitats a La Base.
– Caps de setmana a un altre lloc més gran.
– Concert de Salsa.
– Pregó crític.
– Demanar  diners de col·laboració als bars.

Tresoreria de Festa Major: Repartiment de diners

DESPESES TOTALS: 1.1670€
INGRESSOS TOTALS:  1.6740€
GUANYS NETS:  5.070€


Repartiment:
Arran – 324€ (el 30% del que van fer de caixa el diumenge).
La Base – 2.000€ (en lloc de donar a l’ateneu La Base 1.000€ i fer un préstec del altres 1.000€ com s’havia proposat inicialment, es valora i s’aprova donar 2.000€ sense préstec).
Assemblea de barri – 2.746€ (que se sumen als prop de 3.000€ que ja teníem).

Es decideix obrir un compte a Coop57 per guardar la major part dels diners com a caixa de resistència i per a tenir líquid (o «liqüid») per a la festa major de l’any que ve.

Assemblea.Barripoblesec.org


Des de la comissió de comunicació de l’assemblea i des de CooperaSec, es proposa comprar el domini barripoblesec.org i allotjar-ho al servidor d’una companya de l’assemblea.

Es demananen 50€ per montar un multisite amb el nom de domini principal barripoblesec.org, de manera que es poden tenir infinitat de subsominis, cadascú amb la seva web:

– assemblea.barripoblesec.org
– cooperasec.barripoblesec.org
etc…

Petició donació/prestec CCCB


Es demana recolzament econòmic per al Centre de Cultius Contemporanis del Barri (CCCB).
S’ofereixen 200€ a fons perdut si amb això poden arreglar alguna cosa.

Valorem que és un projecte que ens estimem molt al barri i molt vinculat a l’entorn de l’assemblea de barri, la xarxa de suport mutu es reuneix allí, el taller de ficció hi fa els cinefòrums, a la festa major sempre anem al carrer a preparar la decoració de la plaça i mai ens han demanat res, per la qual cosa ens sembla que si es pot ens agradaria donar suport tant a aquest projecte com a la resta de projectes que ens estimem al barri.

Però cal parlar amb més calma sobre aquest tema perquè surten també dubtes i coses no acabem de resoldre en aquesta assemblea.

Altres informacions


– Diumenge 20 d’octubre Trocasec

– CooperaSec tindrà stand propi a la Fira d’Economia Solidària (26-27 octubre) i CooperaSec Tv presentarà les capsules de les jornades en una plataforma interactiva dins de les activitats de la fira

– Cinefòrum Documental 4F: Ni oblit ni perdó -properament al barri-

– Propera assemblea de barri cap a mitat de novembre >> Procés Constituent (Mar, Pedro. Alfredo… van preparant)

Deja un comentario