Xarxa de Suport Mutu

Email: xsmpoblesec@gmail.com

desnonaments, desallotjaments, assetjament inmobiliari, assetjament laboral, explotació, impagaments, acomiadaments, discriminació, redades racistes…

SOLIDARITAT VEÏNAL – SI SOLA NO POTS,  JUNTES HO PODEM TOT!!!

què és?

Una xarxa de suport mutu és un conjunt de persones que s’autoorganizen per poder donar o rebre suport quan sigui necessari i en els àmbits i formes que aquestes persones considerin oportunes.

La Xarxa de Suport Mutu [XSM] del Poble Sec és un espai de trobada i una eina generada per veïnes i veïns del barri amb la qual fer front al desemparament creat en l’actual situació social i econòmica.

L’objectiu principal de la XSM és trobar respostes col·lectives als abusos de poder que patim quotidianament. Partim de dues certeses. D’una banda, entenem que l’arrel d’aquests abusos es troba en el propi sistema capitalista, el qual ha reduït les nostres vides a meres mercaderies o a l’estúpida consigna del tant tenim, tant valem. D’altra banda, tenim clar que de forma aïllada no serem capaces de combatre aquests abusos.

La XSM del Poble Sec forma part de l’Assemblea de barri i és un espai autogestionat per les persones que participem en ell. No rebem cap tipus de finançament extern. Participem a la xarxa de manera voluntària i activa. Volem
lluitar al costat de les nostres veïnes i veïns, compartint recursos, escoltant-nos, aprenent, acompanyant-nos, recolzant-nos, i articulant respostes col·lectives.

clic per descarregarte l'octaveta
Com funciona?

La Xarxa de Suport Mutu del Poble Sec funciona a partir de una assemblea oberta a les persones que estiguin interessades a formar part d’ella.
En l’actualitat es centra en dues línies d’acció: Habitatge i Laboral, [a mesura que la xarxa vagi creixent s’anran afegint altres línies]. I funciona mitjançant dues eines:
1] L’assessoria col·lectiva.
Mitjançant una assemblea horitzontal, busquem respostes col·lectives a conflictes derivats del sistema capitalista, que sovint enfrontem de manera individual. Compartin sabers i recursos pràctics, com per exemple les assessories jurídiques gratuïtes, i construïm altres nous entre totes i tots.

2] L’acció directa col·lectiva.
Per acció directa col·lectiva entenem la gestió dels nostres problemes de manera assembleària i sense intermediaris. L’acció directa és l’estratègia política mitjançant la qual intentem recuperar el control de les nostres vides. Aquesta pot anar des de la resistència a un desnonament o a un desallotjament, fins a la cerca d’alternatives com l’ocupació d’habitatges abandonats, al boicot a una empresa que explota a les seves treballadores i treballadors, i a moltes altres formes de pressió social.

14 Respuestas a “Xarxa de Suport Mutu

  1. soc de la assemblea del raval, quan feu una reunio de xarxa suport mutuu, aviseu.nos, que vindrem alguns, si no us molesta, per veure quins camins agafeu.
    salut
    iolanda.

  2. Pingback: diumenge 26F: fent barri | Assemblea de Barri Poble Sec

  3. Pingback: Competeixes o Cooperes? | Assemblea de Barri Poble Sec

  4. Pingback: Diagnòstic sobre la situació de l’habitatge al Poble Sec | Assemblea de Barri Poble Sec

  5. a veure si em pots ajudar: truca la propietària del pis, i em diu que demà, DEMÀ????, vindran uns paletes a arreglar una esquerda que hi ha al pis. Li dic que jo demà no hi seré (no em dona la gana que aquesta senyora i aquests senyors entrin a casa el dia de vaga). La propietària m ha dit de tot més bonica, i com que coneix als meus pares, he hagut de sentir que m´ha dit de tot, i he baixat el cap,i al final, hauré d´obrir la porta. Primer, com puc denunciar-ho, i com es pot menjar aquesta senyora tot el que m´ha dit. Marxant del pis, en dos mesos, oi? Però demà? Gràcies, companya

    A veure si podem parar els esquirols del paletes, i denunciar el maltractament de la propietària, que m´ha fet plorar i m´ha dit de tot.

  6. Si us plau, a veure si em podeu dir alguna cosa sobre el tema d´abans, perquè estic molt amoïnada. M´ha pressionat la propietària dient-me que jo li posava pegues, que no es podia parlar amb mi, que mai havia tingut cap problema amb cap veí. M´ha dit que jo era molt nerviosa, que li havia cridat, que no sabia com parlar-me. Res de tot això ha estat així. Al final, ha aconseguit que aquest tios vinguin dem+a, DIA DE VAGA, i ser una insolidària, i no vull obrir la porta, per+o no vull que vagi en contra meva. Sóc l´Anna Hernandez que vaig estar a comunicació, el meu telef es 657135451

  7. Pingback: Los tentáculos del 15-M | Vamos a Cambiar el Mundo

  8. Pingback: Los tentáculos del 15M « Transterrados

  9. Pingback: Los tentáculos del 15-M | hartugetxo

  10. Pingback: SESSIÓ 11 | Alternatives a l’actual model d’habitatge | CooperaSec

  11. Pingback: CooperaSec: Alternatives a l’actual model d’habitatge | Assemblea de Barri Poble Sec

  12. Pingback: Diagnòstic sobre la situació de l’habitatge al Poble Sec | Assemblea de Barri del Poble Sec

  13. Pingback: CooperaSec: Alternatives a l’actual model d’habitatge | Assemblea de Barri del Poble Sec

  14. Pingback: VIII Mercat d’intercanvi de Trocasec – 26 febrer 2012 | Assemblea de Barri del Poble Sec

Deja un comentario