El 15 d’octubre de la indignació a l’acció

L’acció per l’habitatge, feta després de la manifestació i recolzada per l’assemblea de Poble Sec, reallotja a famílies desnonades de Nou Barris. Avui diumenge a les 20:30h concert de hip hop i concentració de suport. <M> Lluc Major – Carrer Almagro, 2-4 #traetusaco ; )

Poc després de les 16h, l’Assemblea de Poble Sec començava la marxa que, passant per altres barris i recollint persones d’altres assemblees, anaven sumant indignades que arribarien a plaça Catalunya prop de les 17h: allà començava la manifestació per passar De la Indignació a l’Acció!

Abans però, davant el CAP Manso ja vam fer una acció (dibuixar siluetes que representen la mort simbòlica del sistema sanitari públic) i abans d’arribar a Catalunya, el megàfon i les consignes van sonar fort des de Poble Sec, passant per Paral·lel i el Raval fins a Portal de l’Àngel. I ens vam instal·lar quasi a la cua d’una llarga manifestació.

La marxa, va trigar més de 3 hores a arribar al final, l’Arc de Triomf. Una manifestació plena de pancartes, lemes i càntics imaginatius i originals contra bancs, caixes i governs. Els de Poble Sec no vam parar de saltar i ballar per deixar ben clar que ja n’estem fartes i que ens toca actuar! Famílies, joves, avis i nens caminaven al so de les batucades i de les cançons de protesta en la que va ser una manifestació càlida i festiva.

Però totes sabíem que aquesta vegada era diferent: tres accions ens esperaven al final de la manifestació per marcar els tres pilars fonamentals que s’estan veient en perill actualment: l’educació, la sanitat i l’habitatge. Mentre la columna d’educació marxava cap a la Universitat del Raval a continuar okupant el seu espai i reivindicant la necessitat de l’educació pública i de qualitat, i la columna de sanitat es concentrava davant l’Hospital del Mar per exigir prou retallades i acomiadaments, Poble Sec seguia la columna de l’habitatge.

La parada va ser Llucmajor, on les companyes de Nou Barris, amb el suport de centenars de persones, van ocupar i recuperar un edifici buit per a famílies que havien estat desnonades. La nit d’ahir i durant tot el dia d’avui es faran activitats, així com debats sobre les xarxes de suport mutu i una concentració de recolzament.

AHIR VAM PASSAR DE LA INDIGNACIÓ A L’ACCIÓ.

PERÒ AIXÒ NOMÉS ÉS EL COMENÇAMENT. EL 15 D’OCTUBRE ÉS L’INICI DE LA TARDOR CALENTA!

+ Informació


Deja un comentario