CooperaSec: Cultura lliure i nous models sostenibles de creativitat a l’era digital

DIMECRES 21 DE NOVEMBRE | SALA D’ACTES DEL CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR | 18.30H

Com construïm col·lectivament arts, cultura i coneixements? Quins models de pràctiques creatives i culturals coneixem? Quines possibilitats obren les noves eines digitals en aquest sector? O, anant més enllà, podem repensar les estructures que fins ara han servit per produir, finançar i subvencionar aquestes pràctiques?

Per entrar en matèria comptarem amb:
Simona Levi de l’FCForum i X.net. Manual d’ús de la Creativitat Sostenible.  Estratègies innovadores capaces de defensar i ampliar l’àmbit en què la creativitat humana i el coneixement poden prosperar lliurement i de forma sostenible.

Taula Rodona amb:

  • Marc Sempere de Compartir dóna gustet i l’Arròs movie. La cultura tradicional amb les noves possibilitats de producció i distribució de les noves tecnologies.
  • Enric Senabre de Goteo. Plataforma de micromecenatge per projectes socials i culturals, crowdfunding.
  • Pere Rusiñol de Mongolia i Alternatives econòmiques. Nous models de gestió de mitjans de comunicació de base cooperativista i sense dependència del mercat.
  • Artibarri. Centre de recursos i xarxa que promou el desenvolupament de projectes artístics d’acció comunitària

Posarem en comú i debatrem sobre les possibilitats i eines de transmissió i accés a l’art, la cultura i al coneixement a l’era digital i compartirem visions sobre els camins que s’obren cap a noves formes de benefici dins el sector creatiu així com parlarem dels valors de la cultura lliure i compartida.

El dijous 29 de novembre continuarem parlant de cultura en una segona sessió al Mercat de les Flors*.
Esteu convidats a compartir els vostres projectes, experiències i pensar junts com ens vindria de gust relacionar-nos amb el barri i els col·lectius i persones que hi som. Per aquesta sessió hem convidat algunes experiències de cooperatives i autogestió cultural com són: La ciutat invisible, Ateneu 9Barris, Communia i La Fundició. Trobareu més informació de l’eix de cultura i creativitat al bloc de CooperaSec.

Si formes part d’un col·lectiu cultural del Poble Sec i vols participar d’aquest debat, vine a aquesta sessió. Per qualsevol consulta i per confirmar assistència ens podeu escriure a cooperasec@gmail.com utilitzant l’assumpte: Cooperasec Cultura

CANVIEM LES PECES, PER CANVIAR EL JOC!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s