Rescatem els bancs (de seure)!

“BAN VEÏNAL

Fa uns mesos l’Ajuntament va treure els 4 bancs que hi havia en aquesta plaça i en va instal·lar 4 d’individuals. No seria més que una actuació de les tantes que es fan en molts barris de la ciutat, sinó fos perquè va estar estimulada per alguns veïns i veïnes que van recollir firmes a favor d’aquesta actuació (mitjançant formularis ubicats en diferents comerços de la zona). La raó que exposaven per fer aquesta demanda, era que a la plaça es reuneixen grups de gent (alguns/es d’ells/es immigrants, alguns/es sense sostre…) feien soroll i les seves necessitats als carrers propers.

Exposem:

Que aquesta demanda veïnal no respon a la problemàtica que descriuen sinó a raons d’exclusió social: la demanda no va encaminada a solucionar-los sinó a fer fora de la plaça a aquests grups.

Que aquestes persones no acostumen a ocasionar més soroll que altres que usen o transiten la plaça, ni es coneixen incidències de violència física o verbal.

Que la convivència entre aquests grups  i altres ha estat possible i segueix sent possible.

Que el veïnat ha perdut 8 seients a la plaça.

Que per solucionar els problemes d’olors i brossa, altres solucions podien haver estat més adequades, com instal·lar uns banys públics a la plaça, en favor de l’ús públic de tothom, diàleg directe entre veïns i veïnes, etc.

Que el treure els bancs multipersonals va en contra de la formació de teixit social i interpersonal entre els veïns i veïnes.

Que tothom té dret a utilitzar l’espai públic i que, en el cas que apareguin conflictes en la utilització del mateix, la solució no és delegar les actuacions en els estaments de l’adminisrtració, sinó parlar i pactar amb l’altre/a els possibles acords per l’ús i gestió dels espais en comú d’una manera directa i igualitària.

Per tot això:

Altres veïnes proposem crear els nostres propis bancs per tal de que tots i totes podem seure, conversar, llegir, jugar… Volem que les places siguin un espai de trobada per a tots i totes, i pensem que els espais públics han de comptar amb els elements materials necessaris per tal de fomentar aquesta trobada.”

Anuncios

Una respuesta a “Rescatem els bancs (de seure)!

 1. Gonzalo Martínez

  Hola, el problema de aquesta plaça no es el soroll, jo crec, visc a 50 metres i en els bancs hi han 2 grups, un de gent sense sostre i altre de lladres, el de sense sostre son els que fan les seves necessitats al carrer (al costat del schlecker i a la porta del parking de l’hotel silken), i estan sempre al devant del dia. Els altres son lladres, treballan al mateix barri i al metro, els coneixem tots, fins i tot la policia. Ens roban les bicis en la nostra cara i la policia tambe o sap aixo i no fan res perquè no poden diuen.
  I la convivencia que era posible avanç, ara no es aixi perquè han tret els bancs?
  No hi han banys publics en tota barcelona i per solucionar el problema en una plaçeta de 70m2 en comtes de parlar amb la gent que es incivica els hi fiquem un bany? els veïns van a fer les necessitats a casa seva, son veïns i viuen a prop, no necessitem un bany.
  Alguna vegada heu parlat amb aquesta gent?, amb els lladres del segon banc?
  Que tothom te dret a utilitzar l’espai public de una manera igualitaria estic d’acord…pero qui s’asseuria en un lloc ple d’escombraries? qui portaria els fills a jugar allà amb 5 o 6 persones bevent i intercanviant objectes trobats a les escombraries … quan no hi ha la parelleta que sempre acaba als cops (ell a ella).
  Crec que si tornan els banc ningú els farà servir.
  Proposo posar un parc infantil per a nens menors a 3 anys, ja que a la plaça de navas els jocs que hi ha són per a més grans i per a avis … i sense ombra. Aixi si crec que la plaça tornaria a la vida.
  veï del carrer concordia

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s