Dimecres 20J | Gran Estrena al Barri del documental sobre la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

Pel·lícula +
Debat amb Ada Colau,
membre de la Plataforma i els productors i realitzadors de la pel·lícula: #LaPlataforma,
el documental

El projecte #LaPlataforma, el documental és una producció de SICOM i Namuss Films i té per objectiu denunciar la dictadura del pensament únic aplicat a l’habitatge: la ciutadania expoliada dels seus Drets Constitucionals, en favor de les entitats financeres. L’eix central de la pel·lícula és el treball que la PAH duu a terme a tot el territori per a oposar-se als processos de desnonaments, per assolir una dació en pagament de manera retroactiva per a tots els casos, i per aconseguir el dret al lloguer social.

En el documental podreu veure diferents experiències i podreu conèixer més a fons dades i arguments que desmonten les actuacions ferotges dels bancs i caixes i les excuses de les administracions.

Des de l’any 2007, data en que va començar la crisi, un total de 328.720 execucions hipotecàries han deixat centenars de milers de persones al carrer i amb un deute per tota la vida. En un context en que l’atur supera ja els 5 milions de persones, són cada vegada més les que estan exposades a patir un procés hipotecari.

Aquestes dades contrasten amb l’article 47 de la Constitució espanyola, que estableix que tots els ciutadans i ciutadanes de l’Estat espanyol tenim dret a un habitatge digne i que, a més, els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per fer efectiu aquest dret.

Dit això, segons dades del poder judicial, cada dia s’inicien 212 processos hipotecaris; és a dir 6.348 al mes, i mentrestant tenim 6 milions de pisos buits per seguir especulant.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

Amb aquest volum d’afectació no és estrany que, al febrer del 2009, sorgís la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Es tracta d’una associació que agrupa persones amb dificultats per pagar la hipoteca o que es troben en procés d’execució hipotecària, i persones solidàries amb la problemàtica. És un lloc de trobada, ajuda i acció mútua. Actualment la PAH desenvolupa la seva acció en dues campanyes: per una banda, les accions d’STOP Desnonaments, i per l’altra, la lluita per la modificació de la llei hipotecària i l’assoliment de la Dació en pagament.

ILP

Aquesta última lluita es canalitza per mitjà d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que pretén portar al Parlament el debat sobre la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i la promoció del lloguer social. El procés propi d’una ILP preveu que es recullin un mínim de 500.000 signatures per mitjà de plecs oficials en un termini màxim de 9 mesos. En aquest cas el termini finalitza el 31 d’octubre. Signa!


Anuncios

Una respuesta a “Dimecres 20J | Gran Estrena al Barri del documental sobre la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

  1. Pingback: Dimecres 20 de juny | acampadasbd

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s