Dissabte 2J I Projecció ‘De què?’ + xerrada

Projecció De què? + xerrada amb Gerardo Tudurí (CsA)
Auditori Biblioteca Francesc Boix (c/ Blai, 34).
Dissabte, 2 de juny. 11.30 h.
Organitzat pel Taller de ficció del Poble Sec

Al gener de 2009, el col·lectiu Cine sin Autor va arribar a l’Institut d’Humanes de Madrid per proposar a un grup de noi/es que fessin una pel·lícula. El contacte era un professor de matemàtiques i el grup de partida eren diversos/es alumnes i ex-alumnes que ell pensava que es podrien involucrar en una experiència com aquesta.

Una pregunta de partida. “Si poguéssim fer una pel·lícula, sobre quin tema la faríem? Això va ocasionar un llarg periple d’assemblees i rodatges que van desbordar les parets de l’aula i es van vessar arreu del poble… un descobriment atònit del ritual dels rodatges, la complexitat tècnica del món del cine, la densitat de les assemblees. Enmig d’això, la vida descarnada, carregada de canvis, decepcions, por, amors, il·lusions, conflictes… i el trànsit sens camí de retorn des de la rampa de la postadolescència fins a l’esclat de la crua adultesa. Un llarg procés de gairabé tres anys de realització d’una pel·lícula que va mutar fins a la peça final que es titula: ¿De qué? Aquesta va ser la pregunta que va travessar tota l’experiència: ¿De què tracta aquesta pel·lícula?

Cine sin Autor (CsA) és, per damunt de tot, un tipus de realització sociocinematogràfica que crea documents fílmics i pel·lícules amb persones i col·lectius que no solen relacionar-se amb la producció audiovisual. La seva clau de volta és la pràctica de la sense-autoria, que implica que l’equip de realització d’un projecte de CsA no aplica una relació de propietat sobre el capital fílmic per a benefici propi, sinó que col·lectivitza progressivament tot el procés de producció i distribució cinematogràfics. Actualment, CsA desenvolupa la seva tasca en els barris d’Almenara i Valdeacederas, del districte madrileny de Tetuán; a la localitat d’Humanes, també a Madrid, i al barri Bourrassol de Tolosa de Llenguadoc.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s