El 12m tornem als carrers! Repensem, Cooperem. Construïm el barri que volem!

L’ASSEMBLEA DE BARRI DEL POBLE SEC DÓNA SUPORT I PARTICIPA ACTIVAMENT A LES MOBILITZACIONS I A LES ACCIONS PREVISTES PEL 12M-15M.

12M MANIFESTACIÓ INTERNACIONAL.

17 h- Plaça del Sortidor
18 h- Plaça Catalunya

15M JORNADA D’ACCIONS

Del 12 al 15M Prenem les places! assenyalem els culpables de la crisi. 

Organitza’t i participa!

El dia 12 prendrem els carrers i les places però volem que aquest esperit de comunitat, de cooperació, de creativitat, de suport mutu i de desobediència al poder sigui part del nostre dia a dia.

Al Poble Sec, com a molts altres barris i ciutats no només d’aquí sinó de tot el món, hi ha tot de llumetes rebels que il·luminen el camí d’un canvi necessari. Per aconseguir-lo, cal que ens reconeguem, que prenguem consciència que cada cop som més, que som la majoria i que en el fons, el poder que ens oprimeix no és més que la projecció de les nostres pors a vèncer. Juntes ho podem tot!

Les assemblees de barri s’han arrelat al territori donant resposta a molts dels motius d’indignació que fa un any ens van portar a prendre les places i els carrers i que han fet que durant aquest darrer any no els haguem abandonat.

Hem passat de la indignació a l’acció, posant en marxa entre veïns i  veïnes projectes que creen noves relacions, que canvien la nostra quotidianitat precària i submisa cap a un futur d’apoderament col·lectiu i emancipador.

El Poble Sec és un barri on el preu de l’habitatge segueix sent cada cop més inaccessible i prohibitiu per gran part de la població.  On l’atur és molt elevat i l’impacte de la reforma laboral ja es nota en els acomiadaments. On la mercantilització i el control de l’espai públic cada dia són més forts, amb especial pressió sobre la població migrant que constitueix un tant per cent molt elevat al barri i que pateix diàriament controls i redades policials sense motiu i amb un clar component racista.

Vivim en un barri on el miratge del turisme no genera un augment de la qualitat de vida dels veïns i veïnes, sinó processos de gentrificació que encareixen el nivell de vida i expulsen a molts veïns i veïnes del barri, mentre serveixen en safata el desembarcament salvatge del sector privat.

L’assemblea del Poble Sec proposa l’autoorganització assembleària, l’horitzontalitat i l’autonomia per posar en pràctica el “ningú ens representa!” al barri, recuperant el nostre ric passat de suport mutu i de solidaritat, en un moment de crisi de legitimitat dels partits polítics, dels grans sindicats i de la democràcia representativa.

Entre totes hem vist que podem oposar-nos als desnonaments; pensar noves formes de relacionar-nos a partir de l’intercanvi de béns, serveis i coneixements sense la necessitat dels diners; pensar críticament què està passant al nostre barri, quin barri volem i què hem de fer per aconseguir-ho.

En definitiva, volem seguir generant xarxes de solidaritat on l’esperit crític i l’autonomia substitueixin el conformisme i el delegacionisme vigents.

Per això us volem animar no només a indignar-vos, a sortir al carrer i a manifestar-vos el dia 12 de maig, sinó a construir poc a poc les alternatives, des del barri i per al barri, continuant aquest llarg camí que ja hem iniciat.


Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s