[Acta ABPS | 6 de maig de 2012]

Descarrega’t aquí l’Acta Assemblea de Barri del Poble Sec del 6 de maig de 2012]

1. Informacions

 • La gent que va anar a la reunió d’organització de la manifestació del 12M informa que allà es va decidir:

Que el recorregut circular (se surt de Plaça Catalunya a les 18:00 i la manifestació acaba a Plaça Catalunya) ja està tancat i la logística (camions, batucades, castellers, etc.) preparada.

Que hi haurà també un grup de mediadors que aniran vestits de blanc.

Que quan la manifestació arribi a Plaça Catalunya està pensat organitzar l’espai en funció dels 5 punts que apareixen. Hi haurà reunió informativa al respecte i es decidirà si finalment es fa així o no. No queda clar del tot si hi haurà una assemblea general, però se suposa i es creu convenient que sí.

Que les assemblees de barri estarem ubicades a prop de la capçalera de la manifestació. Que hi haurà una persona per barri a la capçalera que estarà coordinada amb altres persones que estiguin al grup de l’assemblea. Ja han sortit persones de l’assemblea que ho faran.

Que l’objectiu és acampar fins el 15M, en què l’acampada es traslladaria a realitzar les accions previstes per aquell dia.

 • La gent que va anar a la reunió de l’espai de coordinació de barris sobre les accions del 15M informa que es va parlar de dos tipus d’accions:
 1. Centrals: les accions que ja es va dir en anteriors assemblees que estava organitzant la PAH. S’expliquen en assemblea, però encara sense tots els detalls, s’anirà donant més informació. Seran el 15M.

 2. Descentralitzades: diversos barris van plantejar diverses accions descentralitzades per assenyalar el poder polític i mediàtic, que s’expliquen en assemblea. Tindrien lloc el 14M.

També es va decidir a la reunió de l’espai de coordinació de barris que els dies 13M i 14M hi hauria un punt d’informació d’accions a Plaça Catalunya. Allà hi haurà més informació sobre les accions que es vagin plantejant.

Punts 2 i 3: 12M15M a nivell ciutat i barri

 • 12M al matí:

Taula informativa: s’acorda posar una taula informativa el dijous 10 al matí (11-14h30) a la Plaça del Molino i el dissabte 12 al matí (11-14h30). Es passa un paper on la gent s’apunta i es fan torns. S’aprofitarà per fer pancartes. Hi ha la proposta d’aprofitar també per recollir signatures per la ILP (Iniciativa Legislativa Popular) sobre dació en pagament, cosa que suscita el debat sobre si volem fer-ho com a assemblea. Es decideix que no es veta i que es tira endavant la recollida de signatures en tant que iniciativa d’un grup de gent de l’assemblea que ho està treballant i que aviat també vol presentar al barri un documental de la PAH sobre el tema.

A Plaça Catalunya hi haurà el Fòrum dels Pobles el matí del dia 12: seran xerrades i debats que encara s’estan acabant de tancar.

 • Manifestació 12M: 17:00 Plaça del Sortidor: Es valora que és molt important fer difusió i èmfasi en la convocatòria per anar junts des del barri a la manifestació. La convocatòria és a les 17:00 a la Plaça del Sortidor. Per fer-ne difusió es penjarà el més aviat possible en algun lloc de la Plaça del Sortidor la pancarta que un grup de gent ha fet abans i durant de l’assemblea. S’ha enviat un correu electrònic als tabalers del barri per invitar-los a unir-se a la convocatòria de les 17:00. S’acorda (i s’hi compromet la comissió de comunicació) enviar mails a les entitats del barri de les quals tenim el contacte convocant-les a les 17:00 a la Plaça del Sortidor. S’acorda anar junts formant una columna amb les assemblees de Sant Antoni i Raval cap a la manifestació. Cal fer pancartes per la manifestació. Es queda a les 16:00 a la Plaça del Sortidor per fer pancartes.

Hi ha la proposta de dur braçalets grocs (com els “secretes” dels mossos) al braç o bé a altres parts del cos amb un lema escrit (“persona”, o “antisistema”, o el que cadascú vulgui). S’han comprat 8 metres de baieta, que estaran disponibles el dissabte 12M al migdia a la taula informativa de la Plaça del Molino i el dissabte 12M a les 16:00 a la Plaça del Sortidor perquè qui vulgui es pugui fer el seu braçalet.

 • Possibles escenaris: Si hi ha un cordó que impedeix l’acampada a Plaça Catalunya, hi ha un pla B per acampar en un altre lloc. Si tampoc es permet o si hi ha repressió, es desconvocaria la manifestació i immediatament es convocaria per al dia següent (13M) a les 19:00.

  Es debat sobre si convindria tenir un punt de reunió per l’assemblea en cas que la manifestació sigui dispersada, o fer una llista de telèfons. Es descarta la llista de telèfons i es deixa (oberta) la qüestió d’un punt de reunió per al dia mateix de la manifestació.

 On ens posem de pça cat? Hi ha lloc per als barris? Es valora que estaria bé tenir un espai informal com a assemblea. S’espera que desbordi més enllà dels 5 punts. Acampem com a assemblea? Tenim tenderete propi, tenim tenderete dins de cada cosa? Anar junts per grups d’afinitats + tenir una pancarta grossa.

 • Difusió: Manifest + octavetes/document + roda de premsa. Es proposa fer un document de difusió i crida a la manifestació explicant què hem fet i en quina direcció estem treballant. S’acorda fer-ho.

 • Cartell propi: Es va acordar la passada assemblea de fer un cartell propi que incorporés la convocatòria de les 17:00 a la Plaça del Sortidor i que fos creat des de l’assemblea. Des de comunicació es porta a l’assemblea proposta de cartell propi, que agrada molt. Es fa una pluja d’idees per al lema i finalment s’escull el següent: “Cooperem, repensem i construïm el barri que volem”

Encartellades:

Diumenge després de l’assemblea: s’ha encartellat des de Tapioles fins a Concòrdia.

Xarxa de Suport Mutu (dimarts): Des de Concòrdia fins a Vallhonrat.

Trocasec (dimarts): Des de Nou de la Rambla fins a Tapioles.

Cooperasec (dimecres): Des de Drassanes fins a Nou de la Rambla.

Cinefòrum (dijous): des de Vallhonrat a Lleida.

Des de l’assemblea de l’institut XXV Olimpíada es planteja que volen sumar-se a les accions del 12M15M i es valoren breument diverses possibilitats. Es parla de fer classes a Plaça Catalunya.

Vénen a l’assemblea tres companyes de Sindihogar, un sindicat de treballadores de la llar que és al barri des de desembre passat. Faran una festa el 26 de maig de 9:00 a 21:00 al carrer Font Honrada. Hi haurà plats típics, mercadillo, música, ball, etc. Quan tinguin el programa definitiu ens el passaran. També els flyers. Els fa falta una tarima. S’acorda parlar amb la coordinadora d’entitats per demanar-la. També se les invita a participar a l’assemblea i a aprofitar espais com el proper trocasec del 3 de juny o la festa major per montar un chiringuito i fer difusió.

Calendari d’accions i convocatòries 12M15M:

Taula informativa 12M15M (+ILP) a la Plaça del Molino:

 • dijous 10 de maig al matí

 • dissabte 12 de maig al matí (+ taller de braçalets de baieta)

Roda de premsa:

 • Assaig: dimarts 8 de maig al Parc de la Ciutadella (al costat del Quiosc)

 • Roda de premsa: dijous 10 de maig a les 11:00 al Parc de la Ciutadella, al costat del Quiosc (la persona que hi va de l’assemblea ha de ser-hi una hora abans, segons els organitzadors de la roda de premsa).

Manifestació 12M:

 • 16:00 a la Plaça del Sortidor: taller de pancartes i braçalets de baieta

 • 17:00 a la Plaça del Sortidor: la manifestació surt des del barri!

 • 18:00 a la Plaça Catalunya: comença la manifestació a nivell de ciutat

 • Vespre-nit: assemblea general i acampada

Encartellades (es fan després de reunions de comissions i després del cinefòrum):

 • Diumenge després de l’assemblea: s’ha encartellat des de Tapioles fins a Concòrdia.

 • Dimarts (Xarxa de Suport Mutu): des de Concòrdia fins a Vallhonrat.

 • Dimarts (Trocasec): des de Nou de la Rambla fins a Tapioles.

 • Dimecres (Cooperasec): des de Drassanes fins a Nou de la Rambla.

 • Dijous (Cinefòrum): des de Vallhonrat a Lleida.

Accions 14M15M

 • Possibles accions descentralitzades a concretar el dia 14M

 • Accions centrals ja preparades (es donarà més informació aviat) el 15M

PROPERA ASSEMBLEA: DIUMENGE 20 DE MAIG (LA COMISSIÓ DE DINAMITZACIÓ DETERMINARÀ EL LLOC). ES VALORA QUE CALDRIA DUR EL MEGÀFON.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s