Cassolada contra el BCE el dijous 3 de maig a les 21h a la Pl del Sortidor!

Cassolades als barris contra la visita del Banc Central Europeu i les seves polítiques

Aquests dies (2, 3 i 4 de maig), el Banc Central Europeu (BCE) està reunit a Barcelona en una cimera per continuar discutint la seva política monetària basada en l’austeritat i les retallades. Una cimera que el senyor Felip Puig, conseller d’interior de la Generalitat i responsable del cos repressiu dels Mossos d’Esquadra, va anunciar com a data clau de l’agenda pública pel temor que es poguessin produir actes de protesta com els de la vaga general. Una repetició del missatge que no té cap altre objectiu que el de prosseguir amb l’estratègia repressiva intensificada després de la vaga, i desviant l’atenció del transfons de les reunions del Banc Central Europeu.
Per a evitar actes de protesta, Barcelona s’ha blindat durant aquesta setmana amb 8.000 agents: 4.500 dels Mossos i 3.500 més del cos de policia nacional i guàrdies civils. Aquesta militarització de la ciutat és una expressió de com actua el poder, infiltrant la por a la població per evitar que es manifesti, i, si decideix fer-ho, aplicant una repressió brutal en una societat que s’autoconsidera “democràtica” com l’europea.

En lloc de qüestionar-se el perquè del malestar provocat pel capitalisme salvatge i les mesures antisocials per a frenar la crisi, el poder du a terme actes repressius i un enduriment del Codi Penal. Des de les altes esferes de la política europea, a més, s’opta per criminalitzar els immigrants i per acabar amb la lliure circulació de persones, suprimint el tractat de Schengen durant la visita del BCE.

Amb aquesta actitud contra la protesta i a favor del Banc Central Europeu, el poder polític espanyol i català opta de nou per donar l’esquena a les persones i protegir de forma exagerada els membres de les altes finances i els seus amics banquers. I és que les polítiques del BCE només han fet que afavorir l’enriquiment de la banca privada, una mena de barra lliure del crèdit per als grans especuladors, a canvi de les retallades i les polítiques que ens han dut a aquesta crisi.

Ni els banquers reunits a la cimera del Banc Central Europeu, ni la conselleria d’interior ens representen. I per això no acudirem a la convocatòria del senyor Felip Puig. Les seves ganes que hi hagi protestes prop de l’hotel Arts per justificar la seva repressió se les haurà d’endur a casa. Nosaltres protestem, però no com ell vol. Ho fem allunyats i sense respondre a les seves provocacions.

Ni Banc Central Europeu ni Felip Puig!

Les nostres vides valen més que els seus beneficis i les seves porres.

2, 3 i 4 de Maig #CassoladaBCE

Des de l’Espai de Coordinació d’assemblees de barri de Barcelona convoquen a fer cassolada als balcons els 3 dies de 21h a 21h15 (15 minuts) i visibilitzar el rebuig que inspira el Banc Central Europeu i mirant cap a les mobilitzacions globals del 12M15M amb pancartes, cartells, etc. als balcons

Que la nostra repulsa se senti a tota Barcelona!!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s