#19F MANIFESTACIÓ CONTRA LA REFORMA LABORALManifestació:
Ni reforma laboral, ni retallades, ni pacte social!
Dia: diumenge, 19 de febrer de 2012 Hora: 11-11.30h
Lloc: Plaça Catalunya, Barcelona-Enric Granados/Diagonal
Live streaming: http://bit.ly/peoplewitness

Davant  la catastròfica reforma laboral que ha preparat el Govern de Mariano Rajoy per decret, que ens transforma en esclaus de les empreses, no  podem estar-nos callats. Aquest 19 de febrer, els sindicats majoritaris, còmplices de moltes de les situacions viscudes en la actualitat, convoquen una manifestació per reclamar al Govern que modifiqui o anul·li en les properes setmanes la  reforma laboral.

El  contracte per esclavitzar joves per 400 € al mes, la dilapidació dels  convenis col·lectius, que tots els acomiadaments passin a ser procedents  i s’hagi d’acudir als jutjats per a demostrar que un acomiadament és  improcedent … són només una mostra del brutal retrocés en drets  laborals que estem patint les treballadores i treballadors.

És per això que davant aquesta situació, han sorgit dues convocatòries per a no quedar-nos a casa i fer sentir la nostra veu:

  • Concentració 11h a Plaça Catalunya:  convocada sota el nom d’usuaris en lluita, aquesta convocatòria compta  també amb el suport de l’Assemblea de Sant Andreu i de la PUDUP. Aquesta  convocatòria sorgeix de la necessitat de prendre el carrer sense  compartir espai nirecorregut amb la manifestació de CCOO i UGT. Els  lemes són clars: Ni reforma laboral – Ni retallades – Ni pacte social! Prenem el carrer!

  • #BlocCrític 11:30 Enric Granados / Diagonal: proposta sorgida dels @iaioflautas i recolzada per l’Assemblea de Nou Barris i d’altres com assemblees de CAP’s, consistent en una manifestació paral·lela però ben  diferenciada, amb la intenció que tot el moviment pugui sortir unit i   participar en la que s’espera sigui una manifestació massiva, però   alhora, mantenint els nostres principis que fa 9 mesos vàrem acordar a les diferents places de tot Catalunya i l’Estat espanyol, i que són els d”apartidisme’,’asindicalisme’ i “sense banderes”.

Aquest  #BlocCritic tindrà a la capçalera, com a totes les nostres manifestacions, una pancarta en contra d’aquesta reforma i les retallades, sense sigles ni banderes, i no entrarà a Passeig de Gràcia   fins que no passin clarament la dels sindicats. Amb això farem sentir  la  nostra veu juntament amb la de milers de ciutadans més, donant opció  a  aquells

que també estan cansats de banderes i sigles puguin unir-se a nosaltres! Perquè no podem rendir-nos i fer allò que al poder li agradaria, quedar-nos al sofà. El carrer és del poble i ni el govern ni ‘quatre banderes’ ens faran callar!

Incloem a continuació el manifest unitari de les convocatòries:

“Aquest diumenge prendrem els carrers

Nosaltres, treballadores i treballadors, amb contracte, sense contracte, precàries, jubilades, immigrants, estudiants,aquest diumenge 19 de febrer tornarem a prendre les places i carrers.

Sortirem per dir no a la nova reforma laboral que incrementa els privilegis dels poderosos a costa de les nostres vides, del nostre treball i dels nostres barris. I també prendrem els carrers per continuar plantant-nos contra aquestes retallades que amaguen la privatització de serveis bàsics com l’educació, la sanitat i el transport.

Ja fa masses anys que perdem massa drets també en el món del treball. La nova reforma busca denigrar encara més les nostres condicions laborals per a afavorir als amos del capital, dels bancs i de les grans corporacions. Aquesta reforma destrossa el ja minvat valor dels convenis col·lectius, certifica l’acomiadament pràcticament lliure i dóna via lliure als empresaris per a canviar-nos els horaris i les condicions de la nostra feina, per a aquells/es que encara en tenim. Acosta encara més a aquells treballadors/es amb contracte relativament estable a les condicions que fa anys pateixen els i les precàries.

Aquest diumenge prendrem els carrers, també, per a dir que les cúpules sindicals, que fa pocs mesos pactaven amb la patronal i que tantes vegades han negociat amb els governs de torn retallades de drets (com per exemple les pensions), no ens representen. Tal i com fan els professionals de la política, aquestes cúpules i burocràcies sindicals pretenen segrestar la nostra capacitat de lluita, de decidir quin món volem i la nostra dignitat.

També seguirem dient no a les cúpules financeres amagades darrera els tecnòcrates de la Unió Europea. Front a la dictadura dels bancs i les grans corporacions i la complicitat de la classe política i les institucions de la UE nosaltres seguirem oposant-hi l’autogestió, la solidaritat i el suport mutu.

A tots ells els diem que ja n’hi ha prou. Que prenem els carrers, migrants i autòctons/es, assalariats/des i aturats/des, treballadors/es fixes i eventuals, joves i jubilats. Que ens agrupem, ens organitzem, ens relacionem entre nosaltres, confluïm als carrers, als barris i als centres de treball. Que tots i totes juntes no en deixarem passar cap ni una més. Que aquesta manifestació no és el final de cap lluita. No la fem per rentar-nos la cara. És simplement una passa més en aquest camí cap a la revolució. I la farem nosaltres, per nosaltres i amb les nostres forces.

Ni reforma laboral
Ni retallades
Ni pacte social !
Aquest diumenge a les 11.00h
Plaça Catalunya de Barcelona
Ni retallades ..
Ni pacte social …
Ni reforma laboral!”

* Des de la comissió de comunicació de acampadabcn, davant la falta d’una proposta unitària consensuada que reuneixi tot el 15M, hem cregut convenient difondre tant una convocatòria com l’altra. Però, sobretot, donem suport i reivindiquem el nostre dret a sortir als carrers juntes.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s