Crònica d’una tardor “calenta”

Entre les coses que ens mouen a l’assemblea de Poble Sec hi ha la de conèixer millor què està passant al voltant d’aquesta “crisi”  de la que tothom parla. I com que creiem que el coneixement és el primer pas cap a la reflexió, la lluita i l’acció no podíem deixar que el bombardeig d’informacions “oficials” no tingués el seu contrapunt: com analitzar les retallades? Per què els bancs són els únics beneficiaris de la crisi? Quines alternatives tenim?

click per veure l'article

Article publicat al Zona Sec | Una finestra a l’Assemblea de barri

Per trobar algunes respostes, des de l’assemblea vam organitzar el cicle de xerrades “la tardor calenta” convidant a ponents com Arcadi Oliveres, Vicenç Navarro, Iolanda Fresnillo, Jesús Carrión o Xavi Teis. I amb ells hem après que la lectura que les veus oficials fan de la crisi, poc té a veure amb la realitat.

Hem après que els que posen nota a un país són els mateixos que després especulen als mercats financers per treure benefici i que les retallades socials són una excusa per privatitzar serveis i fer que els més rics siguin més rics i els més pobres siguin més pobres; hem après que les grans empreses que dominen el mercat estan conxorxades amb governs i bancs per dur a terme els seus plans d’enriquiment fora de qualsevol regulació i que si els impostos dels més rics no s’haguessin suprimit les pensions estarien totes pagades, o que per a cada persona que es queda sense casa i dorm al carrer hi ha 100 pisos buits a Barcelona.

Però també hem après que hi ha alternatives, i que cal que les posem en pràctica: que no tot està perdut, i que podem crear xarxes alternatives de consum responsable i d’ajuda mútua, com ja fem des de l’assemblea de barri; que podem demanar que s’apliqui una taxa per a les grans transaccions financeres, que podem optar per la banca ètica si no volem que els nostres diners estiguin tacats de sang o que també s’està començant una auditoria del deute espanyol i que som moltes les persones que cada dia més treballem i sumem per denunciar el que passa i crear una agenda plena de lluita i acció.

Si us vau perdre les xerrades de la tardor calenta les podeu veure al apartat Mediateca del bloc de la assemblea.

I a l’hivern, continuarem escalfant idees i reflexions!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s