Xerrada: Qui mou els fils del mercat? Dijous 3Nov 19h

QUI MOU ELS FILS DEL MERCAT?
Poder i corrupció entre empreses transnacionals, bancs, governs i mitjans de comunicació.
Xerrada a càrrec de Jesús Carrión, membre de Qui deu a qui i de la Plataforma RETS · Dijous, 3 de novembre a les 19h Ateneu Rebel (Font Honrada 32-34, cantonada amb Mare de Déu del Remei)


Com dominen les nostres vides les empreses transnacionals? Sabíeu que Repsol YPF viola sistemàticament els drets humans a Amèrica Llatina? O que el BBVA va ser encausat per blanqueig de diners i financia projectes altament contaminants? Corrupció, impacte ambiental, deslocalitzacions, alteració de processos democràtics… Vine i t’explicarem tot el que no sabies.

Les empreses transnacionals han anat acumulant durant les darreres dècades un gran poder econòmic que s’ha transformat en poder polític. Aquest poder l’estan fent servir per maximitzar beneficis en el mínim temps possible creant un règim

jurídic que garanteix de facto els seus drets i les seves propietats i, alhora, erosiona els mecanismes de les nostres democràcies, vulnerant de manera sistemàtica els drets humans a moltes poblacions dels països empobrits i ara a casa nostra.

Quins són els interessos d’aquestes empreses i com funcionen? Com es relacionen amb els governs i les institucions i com dominen els mercats i pauten les nostres vides?Parlarem de corrupció, portes que s’obren i es tanquen, alteració de processos electorals, cops d’estat, silencis dels mitjans de comunicació, responsabilitat social corporativa i tot el que es decideix a favor d’aquestes grans empreses amb l’excusa de la crisi.

Anuncios

2 Respuestas a “Xerrada: Qui mou els fils del mercat? Dijous 3Nov 19h

  1. Pingback: Properes convocatòries « Assemblea de barri de St Antoni

  2. Pingback: PRÓXIMAS FECHAS | Assemblea del barri del Casc Antic

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s