Si no peta tot… Resum de la xerrada sobre deute i crisi de Iolanda Fresnillo

“Érase una vez la deudocracia….”, així va començar la xerrada que Iolanda Fresnillo, membre de Qui deu a qui? ens va fer dijous 13 d’octubre a la Biblioteca de Poble Sec en el marc del cicle de xerrades de la tardor calenta que estem organitzant des de l’Assemblea de barri.

La lectura dramatitzada d’un conte que ens explicava com es creava la roda de les finances virtuals i com ens estrangulava el sistema capitalista va introduir tot un conjunt de xifres per entendre una mica millor com hem arribat fins on hem arribat i que el cas d’Espanya no és aliè al de la majoria de països que s’han vist afectats per un augment del deute (els diners que el govern deu a bancs i institucions financeres en concepte de crèdit de diners prestats). I vam veure com els diners que cal tornar d’aquest deute han estat l’excusa per a totes retallades que estem patint.

No et perdis el video!: http://livestre.am/14mfL


“Spain is not different” i ara ha caigut dins un sistema pervers on els diners creats per un sistema especulatiu que només dominen uns pocs, se’ns ho ha menjat tot. I estem començant a crear societats més pobres i més injustes perquè quatre s’ho quedin tot (“un autèntic genocidi social” com va dir la Iolanda). I ens han fet creure que un “rescat” (més diners sobre diners) és la panacea, però no ens ho expliquen tot. I encara menys les solucions, perquè n’hi ha: parar la roda del deute començant per una auditoria que ens doni els números clars de qui deu a qui, i continuant per una reforma fiscal, per una autèntica nacionalització dels bancs i per l’eliminiació dels paradisos fiscals. Sembla utòpic, però no impossible. La lluita continua!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s