FES SALUT, MANIFESTA´T! 20 i 21 J

Dimecres 20 juliol a les 12,30 h a Plaça Sortidor farem un cercavila pels centres de salut del barri, CAP Les Hortes 13,30h, i anireme fins CAP Manso a les 14h. Totes a tallar Paral.lel!

A les 18 h quedem al Sortidor per anar a les 19 h. a Plaça Catalunya en defensa del serveis públics.

* Descarrega’t aquí el Cartell en PDF  i aquí el flyer , Aquí el cartell en anglés i aquí en hurdu i Ajudan’s a difondre!

No a les retallades a la sanitat pública

Han passat més de set mesos des de la constitució del nou govern de Catalunya, i de les promeses electorals, -entre les quals hi havia la millora de la salut pública, garantint la universalitat, qualitat, eficiència i equitat-, hem passat a una realitat postelectoral ben contraposada: el govern de la Generalitat ens anunciava una disminució dels pressupostos 2011 que per al Departament de Salut, suposarien una retallada del 10%. No ens havíem recuperat de l´ensurt, quan el govern treia la “llei Òmnibus”: en temes de salut es tornava a vulnerar un dret bàsic de les persones. En conseqüència, el model de sistema sanitari posa les primes i els beneficis per sobre de la salut de les persones, i s´encamina cap a la seva progressiva privatització.

Retallades i mentides

Segons els responsables del Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS), aquesta reducció estaria més enllà del 10%: tenint en compte la diferència del pressupost inicial 2010 al del 2011, més la despesa realitzada i transferida al 2011, la diferència de tancament 2010 a inicial 2011 i si a més, afegim l´IPC del 2010, estaríem a un nivell de disminució de despesa pel 2011 del 17,7%. Un panorama deficitari que ens deixa per sota de la mitja europea (tornant a nivells del 2007).

En el capítol de personal, la retallada estaria en un 7,41%, equivaldria a prescindir de 7.000 treballadores del sector. A menys personal, més llistes d´espera i pitjor relació metge-pacient.

Sense anar més lluny, aquest dies ja hem viscut el tancament de serveis d´urgències com el del carrer València de l´Hospital Clínic, així com de quiròfans en hospitals públics, i serveis especialitzats (Can Ruti, Hospital del Mar, etc), també volen tancar el Hospital Dos de Maig. “Retallar per fer sostenible” no és possible. Cal crear, organitzar, reestructurar la sanitat pública catalana…

Per aquest motiu, ens volem sumar a la indignació de les treballadores de la sanitat, i manifestar-nos en contra de les retallades que es volen aprovar en el Parlament els dies 20-21 de juliol. LA NOSTRA SALUT NO ÉS UN NEGOCI!

Anuncios

Una respuesta a “FES SALUT, MANIFESTA´T! 20 i 21 J

  1. M´encanta el rètol, les petjades…El carrer, les tisores. Quina creativitat! Felicitats a totes les dissenyadores i dissenyadors, sou massa!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s